Чакъров от „Росенец“: Всички трябва да бъдем отговорни, за да не се допусне и конституционна криза
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Август 2024 08:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Чакъров от „Росенец“: Всички трябва да бъдем отговорни, за да не се допусне и конституционна криза

/КРОСС/ Председателят на Движението за права и свободи (ДПС) Джевдет Чакъров заяви, че не трябва да се допуска конституционна криза.

„От вчера след развитието на политическия процес в България сме в нова политическа ситуация и задълбочаване на политическата криза. Всички трябва да бъдем отговорни, за да не се допусне и конституционна криза", каза Чакъров пред журналисти в парк „Росенец".

„Колегите от Централното оперативно бюро и аз се отзовахме на поканата за свикване на заседанието на ЦОБ на почетния ни председател Ахмед Доган, имаше и колеги, които се включиха онлайн, така че проведохме много добро заседание, типично в стила на Движението за права и свободи - с дискусия, с дебати. Основното, което направихме днес, е, че обсъдихме актуалната политическа ситуация", посочи Чакъров.

Днес казах, че обсъждахме, не съм казвал, че сме вземали решения, каза той в отговор на журналистически въпрос.

Мога да кажа, че това, което обсъдихме и искаме да кажем, е, че подкрепяме и подпомагаме президентската институция като символ на държавността, легитимната държавност в страната за излизане от тази криза. С оглед и на това да бъде допълнена домовата книга, така че да има възможност да се избере служебен кабинет, който да е равно отдалечен от всички", каза Чакъров.

По думите му представителите, които трябва да са в служебния кабинет, трябва да са и без зависимости. „Ние сме за управление без зависимости. Хората в служебния кабинет трябва отговарят и на профила впоследствие да изпълняват задълженията си като такива в съответните органи", каза още председателят на ДПС и допълни, че важно и другите политически субекти да откликнат на диалога за излизане от кризата.