"Машината е сгънала", "Няма ток", "Няма перон" : Причините за огромните закъснения в БДЖ
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Август 2024 20:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Машината е сгънала", "Няма ток", "Няма перон" : Причините за огромните закъснения в БДЖ Потърпевши предлагат жп олимпиада с дисциплини най-дълго чакане, най-бавно стигане, стигане с препятствия

/КРОСС/ Зрители на bTV сигнализират за чакане с часове по гарите, спиране на тока и драстични нарушения на разписанията при пътуването от и към морето. Бързият влак София - Варна по разписание е трябвало да тръгне в неделя (18 август) в 22:55. Проф. Стилиян Йотов разказва, че е тръгнал с 90 минути закъснение. Влакът тръгва, но проблемите продължават.

„Започнаха едни неясни съобщения - инцидентно спиране, пак инцидентно спиране. Накрая съвсем на ръба на Варна се чу един глас - няма перон за нас, слизайте. После пък казаха ток няма", каза Йотов.

От държавната железница обясняват, че причината е повреда в два от вагоните. Случаят обаче не е единствен за деня. С 3 часа закъснение пристига влакът Бургас - София. „Подминахме гара Тъжа, влакът спря в полето. 20 минути нищо. Питахме какво се случва. Мина една любезна кондукторка и жената на техен език обясни, че машината е "сгънала", тоест няма локомотив. Обяснението на железницата: „Тъй като ситуацията се развива в гара Тъжа, където към момента липсва друг локомотив за обслужване на влака до София, се е наложило обединяване на влака с друг, пътуващ по същото направление". И докато закъсненията изнервиха едни, проф. Йотов предлага: „ЖП олимпиада. Най-дълго чакане. Най-бавно стигане. Стигане с препятствия. Има възможност да се очертаят нови спортове и там да бъдем шампиони". По темата работиха Александра Ничева и Йордан Фотев.