Русия създаде три нови военни подразделения заради инвазията в Курска област
Секция: Русия
21 Август 2024 05:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия създаде три нови военни подразделения заради инвазията в Курска област

/КРОСС/ Русия създаде три нови военни подразделения за укрепване на сигурността в граничещите с Украйна региони, съобщи днес министърът на отбраната Андрей Белоусов, предаде Ройтерс, съобщи БТА.

Военните подразделения носят имената на Курска, Белгородска и Брянска област. ТАСС цитира думите на Белоусов, че той лично ще контролира и ще се занимава с най-тежките задачи, включващи сигурността на граничните райони.

Руските сили водят сражения с украинските войски в Курска област от 6 август насам, когато хиляди военнослужещи на Украйна пробиха западната граница на Русия, поставяйки в изключително неудобно положение военното ръководство в Москва.

Руското МВР призова днес жителите на три гранични района в Курска област близо до Украйна да деактивират своите приложения за запознанства и камерите за онлайн наблюдение, предаде ДПА.

"Врагът масово идентифицира IP адреси на наша територия и се свързва дистанционно с незащитените камери, които наблюдават всичко - от частни дворове до стратегически важни пътища и магистрали", предупреди министерството. Ведомството посъветва руските жители да не използват и приложения за онлайн запознанства, които също така могат да бъдат използвани за събиране на информация.