Времето днес ще е променливо
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Август 2024 06:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Времето днес ще е променливо

/КРОСС/ Над западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици. Ще има условия за градушки.

Над Източна България ще се задържи най-вече слънчево. Ще духа слаб, в Източна България - до сдържан вятър от изток-североизток, който вечерта в западните региони ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще бъдат от 27°-29° в западните региони до 35°-37° в Централна и Източна България.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 29°-32°. Температурата на морската вода е към 28°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания с гръмотевични стихии, тук-там в Централна Стара планина и Западните Родопи ще са интензивни и обилни по количество. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 23°, на 2000 метра - към 15°.