Протест срещу изграждане на Център за наркозависими във Варна
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Август 2024 08:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Протест срещу изграждане на Център за наркозависими във Варна

/КРОСС/ Протест във Варна. Жители на местност Ален мак недоволстват заради откриването на център за лечение на зависимости в района. Хората там са притеснени, че е предвидено терапевтичният център да бъде буквално на метри от домовете и децата им. В близост се намира и Свободният университет на града и хората са категорични, че подобен тип наркокомуни нямат място в района.

От управата на центъра обаче казват, че имат всички необходими разрешителни и че целта им е единствено да помагат на зависимите. Протест имаше и снощи, недоволните се събират и тази сутрин.

„Казаха ни, че в края на август ще отворят наркокомуната. И без друго тук има много престъпност, районът ще стане високорисков. Управата на университета също е против", подчерта Радослав Кирков. Хората са събрали близо 400 подписа против изграждането на центъра.

„Проблемът е в информираността на хората какво всъщност представлява лечението. Опасните зависими са в домовете ни и по улиците", категоричен беше управителят на терапевтичен център "Само днес" Павел Павлов.