Пожар край Кнежа, откриха овъглен старец
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Август 2024 10:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пожар край Кнежа, откриха овъглен старец

/КРОСС/ Възрастен мъж е загинал тази нощ в пожар в дома си в село Бреница, община Кнежа, съобщават от ОДМВР-Плевен. В 02:33 часа след полунощ е постъпил сигнал за пожар в селскостопанска постройка в частен имот в село Бреница.

Незабавно към адреса са насочени екипи от огнеборци при районната служба и полицията в Кнежа. След приключване на гасенето, в двора до постройка е намерено безжизненото и обгоряло тяло на обитателя на имота - 81-годишен.

Трупът е приведен за аутопсия. Местопроизшествието е запазено, извършен е оглед. По първоначална информация пожарът е възникнал вследствие на късо съединение. Образувано е досъдебно производство. През изминалото денонощие в Плевенско са погасени пожари в сухи треви, стърнища, отпадъци и нискостеблена растителност - в землищата на град Плевен, в град Искър на улица „Георги Бенковски", край селата Божурица, Брегаре и Ясен.

Небрежност при боравене с открит огън е причина за произшествията. Бързата намеса на огнеборците от районните служби не е допуснала разпространението на пожарите и нанасянето на материални щети. От РДПБЗН - Плевен отново напомнят, че остава в сила категоричната забрана за палене на огън на открито. Установените нарушители ще бъдат санкционирани.