Главчев: Общи работи сме коментирали с президента
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Август 2024 11:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Главчев: Общи работи сме коментирали с президента

/КРОСС/ Имам подготвеност да съм претендент за идващ длъжностен министър председател. Няма спънки. Това съобщи сегашният длъжностен министър председател Димитър Главчев след срещата с президента Радев. Попитан дали ще остави като вътрешен министър Калин Стоянов, Главчев беше сбит и сподели, че към момента не му е връчен мандат за сформиране на длъжностен кабинет. Не сме коментирали детайлности.

Тече си естествената процедура, както знаете. Общи работи сме коментирали. Основното, което е, че в случай че се спре на подобен вид аз да бъда претендентът за идващ длъжностен министър председател, имам такава подготвеност и нямам никакви спънки за това, сподели Главчев.

Днес президентът Радев ще организира още срещи с евентуални претенденти за длъжностен министър председател по конституция. Процедурата по желание на длъжностен министър председател продължава, откакто Радев отхвърли да подпише декрет за сформиране на длъжностен кабинет отпред с Горица Кожарева.

Проектокабинетът на Горица Грънчарова-Кожарева се провали, а отводът на Радев да подпише указа беше поради Калин Стоянов, който Кожарева пожела да остави отпред на вътрешното министерство. Втори на " Дондуков " 2 за среща с президента дойде шефът на Българската национална банка (БНБ) Димитър Радев.