Ивайло Калфин: Ние не виждаме основните играчи, виждаме актьорите
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Август 2024 13:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ивайло Калфин: Ние не виждаме основните играчи, виждаме актьорите

/КРОСС/ Има някакви хора, които имат апетити към властта, а това, което се предлага на публиката, са хора, които защитават техните интереси. Ние не виждаме основните играчи, виждаме актьорите. Това каза бившият социален и външен министър Ивайло Калфин в предаването „Денят започва" по БНТ по повод политическата криза.

„Проблемът е не в това да намерим кой стои зад кулисите, а да видим защо моделът е такъв, защо по този начин работи политиката в България. Виждам защита на интереси на такива хора, които искат да няма отговорност", допълни той.

Промените в Конституцията според него са довели до политическо напрежение и липса на политическа отговорност за управлението на страната. Тези промени увеличиха кризата, категоричен е Калфин.

Поправките в закона за образованието, чрез които се забранява ЛГБТИ пропагандата в училище, са част от предизборната кампания на партиите, категоричен е Калфин. „Това го виждаме във всички тези седем избори - приемат се някакви закони, които после се чудим какво да ги правим. Партиите си мислят, че много ще се харесат на избирателите, а избирателите някак си не се впечатляват от това нещо. Това е поредният случай, който според мен ще нанесе много повече вреди, отколкото ползи. Тук става въпрос просто за дискриминация и човешки права и Европейският съюз пита за това", коментира той.