САЩ предложиха възобновяване на пиратството за нападение срещу руски кораби
Секция: СВЯТ
21 Август 2024 19:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
САЩ предложиха възобновяване на пиратството за нападение срещу руски кораби

/КРОСС/ Американското издание The Federalist предлага да се възроди старата практика на капериране (официално пиратство), за да се залови руският флот в сянка, транспортиращ петрол, заобикаляйки икономическите санкции.

Според публикацията срещу Русия трябва да се действа така, както САЩ и Великобритания действаха срещу Испания и Франция през 19 век, раздавайки лицензи на дръзки морски вълци да извършват пиратски нападения срещу търговски кораби, пътуващи от Африка и Южна Америка към Европа.

Подобна тактика, казват те, ще помогне на ВМС на САЩ да изпълнява по-мащабни задачи и в същото време ще подкопае руската енергийна индустрия, прекъсвайки способността й да изнася. Американският петрол и газ ще запълнят празната ниша на пазара.

Желанието на американците да се върнат към дните на капитан Силвър не трябва да е изненадващо. Те са уверени, че всички методи на борба са приемливи срещу руснаците.

Други предложения, изказани по-рано на Запада, включват взривяване на Парада на победата в Москва на 9 май и убийството на президента Владимир Путин.

Източник: fondsk.ru