Маскирани полицейски служители извършиха нови обиски в дома Андрю Тейт
Секция: СВЯТ
21 Август 2024 18:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Маскирани полицейски служители извършиха нови обиски в дома Андрю Тейт

/КРОСС/ Маскирани полицейски служители извършиха нови обиски днес в дома на предизвикващия противоречиви мнения интернет инфлуенсър Андрю Тейт. Той очаква процес по обвинения в трафик на хора, изнасилване и създаване на организирана престъпна група за набиране и експлоатация на жени с цел създаване на порнографско съдържание.

Румънската агенция за борба с организираната престъпност (DIICOT) съобщи, че претърсва четири жилища в района на Букурещ и окръг Илфов, разследвайки твърдения за трафик на хора, на непълнолетни, сексуален контакт с непълнолетни лица, повлияване на показания и пране на пари. Агенцията добави, че по-късно ще се проведат изслушвания в централата ѝ.

Говорителят на Тейт Матея Петреску заяви по повод обиските, че "макар обвиненията в заповедта за обиск все още да не са напълно изяснени, те включват подозрения за трафик на хора и пране на пари" и добави, че юридическият му екип работи по случая. Петреску не коментира обвиненията, включващи непълнолетни.

37-годишният Андрю Тейт и брат му Тристан (36 г.), и двамата бивши кикбоксьори и двойни британско-американски граждани, които събраха милиони последователи в социалните медии, бяха арестувани през 2022 г. близо до Букурещ заедно с две румънки. След ареста на братята Тейт през 2022 г. те бяха държани три месеца в полицейски арест, преди да бъдат преместени под домашен арест. По-късно те бяха ограничени до окръзите Букурещ и Илфов, а след това и до територията на Румъния.

Андрю Тейт, който е известен с изразяването на женомразки възгледи онлайн и е натрупал 9,9 милиона последователи в социалната медийна платформа Х, многократно е твърдял, че прокуратурата няма доказателства срещу него и че има политически заговор да го накара да млъкне. Преди това профилите му в различни социални медийни платформи бяха забранени заради мизогинистични възгледи и реч на омразата.