БНТ организира обучения за разследващи български и румънски журналисти
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Август 2024 18:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БНТ организира обучения за разследващи български и румънски журналисти

/КРОСС/ БНТ организира две обучения и уебинари за журналисти от българската обществена телевизия и от румънската обществена телевизия TVR по проект "Екожурналистически разследвания: Черно море и Дунав в светлината на прожекторите", реализиран с подкрепата на Jounalismfund Europe vzw.

Темите на обученията са свързани с отразяването на екологичните проблеми на Черно море и река Дунав. Програмата включва сесии с международни и български лектори - водещи експерти в областта на промените в климата, трансграничното замърсяване на водите, опазването на околната среда, устойчивото управление на природните ресурси, както и новите тенденции в разследващата журналистика.

Практическата част на двете обучения ще даде възможност на участниците да се срещнат и да получат автентична информация за актуалните проблеми на хората, живеещи по Черноморското и Дунавското крайбрежие, които са пряко засегнати от екологичните проблеми на техните региони. Проектът ще реализира и междинни уебинари с чуждестранни автори на журналистически разследвания на екологична тематика, които ще споделят своя опит с участващите журналисти.