Продължават обработките срещу кърлежи и комари в София
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Август 2024 21:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Продължават обработките срещу кърлежи и комари в София

/КРОСС/ След обработките срещу насекоми през март, април, май и юни, предстои да бъдат извършени нови такива срещу възрастни комари, кърлежи и гризачи през август и септември 2024 г.

Обработването стартира на 22.08.2021г., като първите ще са в районите Сердика, Илинден, Слатина и парк Борисова градина, съобщиха от Столична община.

Дейностите ще се извършват при благоприятни климатични условия и при окосена трева (за кърлежите и бълхите). Обработките се извършват рано сутрин до 10.00 часа, а срещу комари късно вечерта след 20.00 часа.
Третираните терени се обозначават от изпълнителите предварително с табели за вида обработка - използвания препарат, карантинен период, фирмата изпълнител и телефон за контакт. Обработката на общинските зелени площи срещу кърлежи се извършва задължително два пъти годишно.

При получени сигнали от граждани за кърлежи, гризачи, бълхи и др. на общински терени ще се маркират рисковите места и ще се подават на фирмата изпълнител за допълнителни третирания.

Обработват се общински зелени площи, по възлагане от Столична община и се контролират от дирекция „Зелена система" или районните администрации. Специализираният контрол, ще се осъществява от експерти на Столичната РЗИ.