Милан Димитров от затвора в САЩ: Дават ми вода с вкус на мухъл, застояло, ръжда и химикали, тикнат съм в мазе без въздух и светлина, но с денонощен шум, причинен от промишлен вентилатор за изкопи
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Август 2024 17:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Милан Димитров от затвора в САЩ: Дават ми вода с вкус на мухъл, застояло, ръжда и химикали, тикнат съм в мазе без въздух и светлина, но с денонощен шум, причинен от промишлен вентилатор за изкопи

/КРОСС/Не ги интересува гладен ли си, жаден ли си - храната не само е напълно оскъдна, но и негодна за консумация. Вместо хляб ми дадоха сурово месо. Водата мирише ужасно на застояло, има вкус на мухъл, ръжда и химикали.", каза отвлечения българин Милан Димитров в телефонна връзка.

Припомняме, че преди седмица българинът, който беше държан като заложник година и 8 месеца в гръцки затвор по искане на американската прокуратура, беше екстрадиран в Съединените щати. Той беше екстрадиран доста бързо, без да бъдат предупредени неговите близки. Това се случи веднага, след като стана ясно, че народни представители от „Възраждане" са поискали среща с него в гръцкия затвор.

Благодарение на нечовешкото и жестоко отношение към него, Милан Димитров не само е сринат психически, но и е в много лошо здравословно състояние. Лекарствата, с които се лекува от две сериозни заболявания (автоимунно и хематологично), са били отнети, отнели са му и апарата, благодарение на който може да спи през нощта без да се задуши,тъй като страда от сънна апнея.

„Медицинското обслужване е сведено единствено и само до животоспасяващо, а денталното - само до вадене на зъби, дори и здрави. Най-великата демокрация на света, държавата, която се бори за човешки и граждански права и се опитва да насади демокрацията си по цял свят, ме държи заключен в мазе без прозорци по 24 часа на ден - без чист въздух и дневна светлина и непоносимо ниво на шум, предизвикано от промишления вентилатор, работещ денонощно. В законите на тази хуманна държава, борец за човешки права, ясно е написано, че права нямаш - всичко е привилегии, които могат да ти бъдат отнети. За сметка на това ти предлагат платени услуги на безобразни цени - това важи както за храна, напитки и санитарни материали, така и за да ти предоставят телефон да се обадиш. Също така е и много хуманно транспортирането на задържаните - като през средните векове са оковани целите им тела във вериги, включително и през кръста. И е много демократично тоалетната чиния да не е оградена и докато се яде, останалите затворници могат да се насладят на приятни за окото и носа гледки и миризми. Дадоха ми носено, неизвестно от кого, мръсно долно бельо и обувки.", каза с треперещ глас Милан Димитров по телефона.

Българинът на практика е захвърлен като скот в един частен затвор в Сан Антонио, щата Тексас, без да бъде призован в съда по официален ред от американските власти.И той е в затвор в САЩ, защото според американския прокурор Милан Димитров е имал търговски отношения с Русия. Парадоксът е, че той е обвинен за износ на нелегални, според американското законодателство, търговски компоненти, които обаче така и не са изнесени - те са тук - в България.

Според „Възраждане" нашият сънародник в момента се превръща в изкупителна жертва на безхаберието на две поредни български правителства.