Южнокорейски учени са разработили устройство, с което може да се контролира човешкото съзнание
Секция: Технологии
22 Август 2024 08:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Южнокорейски учени са разработили устройство, с което може да се контролира човешкото съзнание

                                                                                                                                *Снимката е илюстративна

/КРОСС/ Може да звучи като нещо от научнофантастичен филм на ужасите, но е истина - южнокорейски учени действително са разработили първото в света дистанционно устройство, което може да контролира човешкия ум.

Наскоро учените разкриха революционното ново устройство, което ще превърне контрола над съзнанието в реалност, но преди всички да се паникьосате - учените, които стоят зад дистанционното смятат, че то може да има много добро приложение.

Според изследователите то може да помогне да се хвърли повече светлина върху работата на мозъците ни и дори да се използва за лечение на неврологични заболявания. Новият хардуер с голям обсег на действие и голям обем е разработен от експерти в Корейския институт за фундаментални науки (IBS).

Те твърдят, че дистанционното има способността да манипулира мозъка с помощта на магнитни полета.

Устройството е наречено „Нано-магнитогенетичен интерфейс за невродинамика" или „Nanon-MIND". Новата технология ще ни помогне да разберем по-добре някои от функциите на мозъка, включително емоциите, социалното поведение и познанието.

В изявление директорът на Центъра за наномедицина в Южна Корея Чон Джинву заяви:
„Това е първата в света технология за свободен контрол на определени области на мозъка с помощта на магнитни полета. Очакваме тя да бъде широко използвана в изследванията за разбиране на мозъчните функции, сложните изкуствени невронни мрежи, технологиите за двупосочен интерфейс мозък-компютър и новите методи за лечение на неврологични разстройства."

Според IBS човекът съдържа над 100 милиарда неврона, свързани помежду си в сложна мрежа. Устройството ще може да контролира невронните вериги, които са от решаващо значение за разбирането на висшите мозъчни функции, както и за идентифицирането на причините за различни мозъчни разстройства.

Екипът е изпробвал новата технология върху мишки, като умишлено е анализирал гризачи, които не са майки. Те селективно се насочили към частите на мозъка, за които е известно, че стимулират майчинското поведение. В резултат на това при мишките се наблюдава значително повишаване на майчинското и грижовното поведение.

И това не е всичко, изследователите също така проучили как може да се повлияе на поведението при хранене, като насочили рецепторите в частта на мозъка, която контролира мотивацията.

След това всички мишки демонстрирали 100% увеличение на апетита.

Но не се притеснявайте - за да може някой да контролира дистанционно мозъка ви с помощта на устройството ще му е необходим достъп до намагнетизирани наночастици и оборудване с близко магнитно поле. Всичко това означава, че един ден неврологичните разстройства ще могат да се лекуват с помощта на футуристичен контрол на ума.

Източник: kaldata.com