Обявен e конкурс за заемане на 290 вакантни войнишки длъжности в Сухопътните войски
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Август 2024 17:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Обявен e конкурс за заемане на 290 вакантни войнишки длъжности в Сухопътните войски

/КРОСС/ Обявен е конкурс за попълването на 290 вакантни длъжности за приемане на военна служба в Сухопътните войски. Свободните места са във формирования, дислоцирани в Стара Загора, Ямбол, Хасково, Карлово, Казанлък, Благоевград, Враца, Сливен, Пловдив, Асеновград, Белене, Смолян, София, Русе и др.

Кандидатите трябва да имат средно или по-високо образование, да са годни за военна служба, да са не по възрастни от 40 г. Изискването за лицата, отговарящи на чл. 141, ал. 6 от Закона за отбраната и въоръжените сили (ЗОВСРБ), е да са не по- възрастни от 41 години за упражнилите правото си на пенсия и не по-възрастни от 44 години за неупражнилите правото си на пенсия.

Документите за участие в конкурса се подават до 20 септември чрез структурите на Централното военно окръжие по местоживеене. Той ще се проведе в периода 9 -13 декември 2024 г. и включва изпит по физическа подготовка, тест за проверка на общата култура и събеседване.

Вакантните места са за шофьори, механици, техници за автомобилна и комуникационна техника и др.

Пълна информация за длъжностите, условията и необходимите документи за участие в конкурса е публикувана на интернет страницата на Министерството на отбраната в рубриката „Обяви и конкурси".