ПП внася проект за промяна на спорната „дефиниция” в Закона за предучилищното и училищното образование
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Август 2024 08:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ПП внася проект за промяна на спорната „дефиниция” в Закона за предучилищното и училищното образование

/КРОСС/ Още другата седмица ПП внася проект за промяна на спорната "дефиниция" в закона за предучилищното и училищното образование, съобщиха от партията.

"Пропаганда в българското училище няма. Тя беше забранена със закон и досега. Всяко съдържание, което стига до учениците, всеки учебник, всяко помагало или учебна програма минава през одобрение на Министерство на образованието и науката. Приетите поправки в закона за предучилищното и училищното образование се „борят" с несъществуващ проблем. Не просто, те насаждат огромен нов. Убедени сме, че не е работа на държавата да влиза в домовете на хората и да контролира личния им живот и поведение. Не може и държавата да определя кое е традиционно, и кое не - повече от 50% от българите живеят в семейни съюзи без брак, и отглеждат спокойно децата си. Те ли ще са следващите в списъци за хора, които имат "нетрадиционно съжителство"?", отбелязва от там.

В съобщението ПП отбелязва още, че:

"Днес преследваме 800 учители, утре може да са артисти заради ролите им, или журналисти заради това, че изразяват мнение, хора с небългарски имена или други религии. Единствените държави, в които моралът се прокарва чрез закон, са ислямските шериати с екстремистки Ислям. Едва ли има смисъл да се правим, че не разбираме за какво става дума. Законопроектът за наказания срещу учителите, този за чуждестранните агенти и списъците днес ясно показват посоката. Системни усилия за още едно остро разделение на българското общество заради измислени заплахи. Скривайки по този начин много по-големи и реални проблеми, по които би трябвало да работим заедно от всички партии. За децата и младежите - борбата с разпространението на наркотиците, агресията и тормоза в училище. Още другата седмица ще внесем поправка в закона да отменим "нетрадиционата" дефиниция която реално започна този опасен процес към фашизма в България. С действия в парламента , не само с постове, ще противодействаме на черните списъци към българските учители".