Президентът Радев проведе телефонен разговор с емира на Катар
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Август 2024 15:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Президентът Радев проведе телефонен разговор с емира на Катар

/КРОСС/ Държавният глава Румен Радев проведе днес телефонен разговор с емира на Държавата Катар шейх Тамим бин Хамад ал-Тани, по време на който двамата обсъдиха сътрудничеството между България и Катар в редица области, с акцент върху иновациите, технологиите и енергетиката.

Президентът Радев оцени високо последователните усилия на Катар за деескалация на конфликта в Близкия Изток, за прекратяване на военните действия и последващото намиране на устойчиво мирно решение. Във връзка с това българският държавен открои посредническите действия на Катар за решаване на хуманитарни въпроси, сред които освобождаване на взетите заложници, в това число и български граждани - капитанът и помощник-капитанът на кораба „Галакси Лийдър", както и взетите в плен при нападението на „Хамас" срещу Държавата Израел през октомври м.г.

Президентът Румен Радев отправи покана към шейх Тамим бин Хамад ал-Тани да посети България за последващо задълбочаване на двустранното партньорство и на политическия диалог на най-високо равнище.