Огромно незаконно сметище се появи в столичен квартал
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Август 2024 16:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Огромно незаконно сметище се появи в столичен квартал

/КРОСС/ Тонове боклуци и строителни отпадъци се изсипват на незаконно сметище с размер на няколко футболни игрища. То се намира между столичните квартали „Младост" 4 и „Горубляне", сигнализират зрители на NOVA.

Огромното сметище се е появило през последните два месеца. Хората разказват, че са виждали камиони, които изсипват боклуци от всякакво естество. „Хвърлят се земна маса, строителни и битови отпадъци", отбеляза в ефира на „Здравей, България" Станислав Грозданов.

От Столичната община изпратиха позиция до NOVA. „Установено е, че терените са частна собственост, земеделски земи, като част от тях попадат в сервитута на двоен въздушен електропровод. След проверките са съставени 12 акта за нерегламентирано изсипване на земни маси и нарушения по транспортиране без одобрен маршрут. В момента район „Младост" провежда процедура по изясняване собствеността на частните терени. След установяване на собствениците ще бъдат направени предписания за почистване и освобождаване на сервитута на електропроводите", пишат от СО.