Слънчева и гореща събота
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Август 2024 08:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Слънчева и гореща събота

/КРОСС/ Днес щe e предимно слънчево. След обяд над планинските райони ще се развива купеста облачност, но ще е без валежи. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 33° и 38°, в София - около 33°.

Жълт код за опасно горещо време е обявен за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Ямбол и Сливен.

В планините ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста облачност, но ще е без валежи. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 27°, на 2000 метра - около 19°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 29°-32°. Температурата на морската вода е 27°-29°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.