Слънчева и топла неделя
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Август 2024 08:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Слънчева и топла неделя

/КРОСС/ Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд над Източна България и планинските райони ще се развива купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в София - около 33°.

Жълт код за опасно горещо време е обявен за почти цялата страна с изключение на областите София- град, София - област, Перник, Търговище, Разград, Шумен, Добрич, Варна и Бургас. 

В планините ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще има купеста облачност, но само на изолирани места ще превали и прегърми. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 27°, на 2000 метра 18°-19°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд и преди полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 29° и 32°. Температурата на морската вода е 27°-29°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.