Интензивен е трафикът на някои гранични пунктове с Румъния, Сърбия и Турция
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Август 2024 08:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Интензивен е трафикът на някои гранични пунктове с Румъния, Сърбия и Турция

/КРОСС/ Интензивен е трафикът на някои гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Румъния, Сърбия и Турция, съобщиха от Главната дирекция "Гранична полиция" (ГДГП) - МВР, на сайта си. Информацията е актуална към 6:00 ч. тази сутрин.  

На границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП "Видин ", "Русе", ''Дуранкулак'' и "Кардам", на изход за леки и товарни автомобили.

Поради основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе", шофьорите в региона могат да се насочат и към пунктовете „Силистра", „Кардам", „Дуранкулак", „Кайнарджа" и „Крушари". Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 ч. всеки ден, през тях не се пропускат товарни автомобили.

На границата със Сърбия трафикът е интензивен на ГКПП "Калотина", на изход за леки автомобили.

Интензивен е трафикът и на пунктовете "Капитан Андреево" и "Лесово" на границата с Турция, на вход за леки автомобили.

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове на границата с Гърция.

Във връзка със значително увеличените преминавания през граничните пунктове „Кулата" и „Маказа" на големия брой румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, от ГДГП препоръчват използването на алтернативни пунктове на българо-гръцката граница, които са с по-ниска натовареност и позволяват по-бързо преминаване. Пътуващите туристи към курорти в района на Солун, Кавала и Халкидическия полуостров могат да преминат през ГКПП „Илинден" като алтернатива на „Кулата". Туристи, пътуващи към курорти в района на Ксанти, Комотини и о. Тасос, могат да използват ГКПП „Златоград" като алтернатива на „Маказа". За курорти в района на гр. Александруполис се препоръчва да се преминава през ГКПП „Капитан Петко войвода". През граничните пунктове  "Маказа", „Златоград" и „Ивайловград" е разрешено преминаването само на леки коли и микробуси.

На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.