Разбиха схема за източване на чужди банкови сметки в Пловдивско
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Август 2024 12:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Разбиха схема за източване на чужди банкови сметки в Пловдивско

/КРОСС/ Разбиха схема за източване на чужди банкови сметки в Пловдивско при спецакция на отдел "Икономическа полиция", съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив.

32-годишна жена и двама криминално проявени и осъждани мъже - на 41 и 59 години, са задържани при специализирана операция, провела се на 23 август от екипи на пловдивския отдел "Икономическа полиция", осъществена под ръководството на Окръжна прокуратура-Пловдив. До ареста на тримата се стигнало след придобита оперативна информация, че участват в схема за изготвяне и укриване на предмети, предназначени за нерегламентиран достъп до данни на чужди платежни документи в страната и чужбина, уточняват от полицията.

При претърсвания на три частни адреса и лек автомобил са открити и иззети множество веществени доказателства, сред които и елементи за направата на т. нар "скимери" - части от АТМ устройства, платки, четци, микрокамери, пластики и др. И тримата са привлечени като обвиняеми. С постановление на наблюдаващия окръжен прокурор те са приведени в следствения арест за 72 часа. Работата на разследващите продължава.

От полицията и прокуратурата не уточняват какъв е размерът на източените средства и колко време е действала групата.