Над 100 служители на МВР почетоха паметта на загиналите бургаски полицаи
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Август 2024 12:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Над 100 служители на МВР почетоха паметта на загиналите бургаски полицаи

/КРОСС/ Полицейски служители, общественици и близки на загиналите полицаи Атанас Градев и Йордан Илиев се включиха в благотворително пешеходно шествие, с което беше почетена паметта им. Днес се навършват 2 години от трагичния инцидент, при който автобус с мигранти блъсна на кръгово кръстовище в Бургас полицейски автомобил. На паметната плоча на мястото на инцидента беше отслужена заупокойна молитва. 

Над 100 полицейски служители от цялата система на МВР почетоха паметта на загиналите бургаски полицаи. Венци и цветя бяха поднесени на паметната плоча издигната на мястото на инцидента. 

"Инициативата цели да се съберат средства за семействата на загиналите служители от системата на МВР. Това е най-тежкия момент в моята кариера, повече от 20 години. Надявам се, тъй като делото е в съдебна фаза, съда да наложи справедливо наказание за това ужасно деяние", каза директорът на бургаската полиция ст. комисар Емил Павлов.

Две години след тежката загуба Надежда - майката на загиналия полицай Атанас Градев каза: "Болката си остава, тя не отминава. Благодаря на МВР и на фондацията". 

Фондация "Емил Шарков" подкрепя над 60 семейства на загинали и починали полицейски служители. Тя оказва помощ на 96 деца, заяви Милена Шаркова - вдовицата на загиналия при СПО командос.

"Само в последния месец имаме нови 4 семейства, които влязоха в голямата общност на фондация "Емил Шарков" и нови 8 деца. За съжаление с тази професия и стреса на работното място този процес е непрекъснат затова подкрепяме и загинали и починали служители, защото стресът на работното място им причинява заболявания, инфарктни и инсулти", каза още Милена Шаркова.