Камионите чакат по един ден, за да преминат през Дунав мост при Русе
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Август 2024 15:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Камионите чакат по един ден, за да преминат през Дунав мост при Русе

/КРОСС/ Трафикът на товарни автомобили в района на Граничния контролно-пропускателен пункт "Дунав мост" при Русе е изключително интензивен.

Образувала се е опашка от камиони от около един километър - от кръговото кръстовище при "Дунав мост" до това в района на Свободна зона Русе, видя репортер на БТА. Останалите тирове изчакват основно в зоната на буферния паркинг.

От граничния пункт информираха, че за последното денонощие през съоръжението са преминали в двете посоки общо 1548 товарни автомобила. От тях 729 са влезли в България, а от страната са излезли 819.

Шофьорът на камион Христо Тодоров коментира за БТА, че винаги губи много време в чакане по границата. "От вчера съм тук. Камионите са много. Един ден заминава във висене по опашки по границата. На връщане, от другата страна е пак така. Няма оправия", каза още той.

Трафикът на леки автомобили в посока към Румъния е интензивен. От граничния пункт коментираха, че се очаква в следобедните часове движението на коли да се засили.

На 10 юли т.г. започна основният ремонт на българския участък на 70-годишното съоръжение. По тази причина в естакадната част на моста движението в продължение на 200 метра се извършва само в едната лента.

Служители на "Гранична полиция" регулират движението на превозните средства в района на строително-монтажните дейности.

Граничните власти призовават шофьорите да спазват забраната за изпреварване по мостовото съоръжение и да изпълняват разпорежданията на служителите, които регулират движението.