Елаците-Мед зарадваха етрополци с празничен концерт
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Август 2024 17:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Елаците-Мед зарадваха етрополци с празничен концерт

/КРОСС/ По случай Деня на миньора, етрополци бяха зарадвани с празничен концерт от Елаците-Мед АД.

„Бих искал най-искрено да изкажа своето уважение и признателност към всички наши бивши, настоящи служители, партньори, които с достойния си труд, професионализъм и отдаденост допринасят за имиджа на компанията, за авторитета на минерално-суровинния бранш" - поздрави гостите инж. Васил Шишков, директор на Рудодобивния комплекс.

Преди да отправи поздравления към хората от миннодобивния отрасъл и гражданите кметът на община Етрополе инж. Владимир Александров поднесе своите искрени съболезнования към семейството на видния етрополец - учителя историк Марин Кубетски - Даскала, починал в навечерието на празника. 

„За мен е изключителна чест да съм днес тук сред вас и да ви поздравя за вашия професионален празник - Деня на миньора. Радвам се, че имаме такъв партньор като Елаците-Мед, който винаги ни е помагал през годините. Благодарение на дружеството, за първи път Етрополе ще има общинско звено за комунални дейности, което няма да тежи на бюджета То е създадено със средства по Благотворителна програма „Българските добродетели" на Група Геотехмин. За първи път се прави и основен ремонт на кухненското обзавеждане и оборудване в ДГ „Слънчице" откакто е направена детската градина. За първи път се ремонтират и санитарните помещения и цялото крило в ДГ „Еделвайс". За първи път в Етрополе се инвестира за изграждането на паметник на Васил Левски. Всичко това е по програма Българските добродетели. Това е една малка част от съвместното ни партньорство, която съумяхме направим само за 4 месеца.

Уважаеми миньори, вашият труд е златен, но вие сте най-ценното на една минна индустрия. Вие сте най-големия потенциал на едно предприятие и затова ви пожелавам преди всичко здраве, благополучие за вас и вашите семейства и нека не забравяме завета на Свети Иван Рилски - Да бъдем единни и да имаме мир помежду си", апелира още кметът инж. Александров.

Празничната програма на концерта продължи няколко часа. Присъстващите се насладиха на музикалните изпълнения на група „Работилница таланти",

Вокална група „Звездица", Женска вокална група „Димана", Танцов състав „Балканска младост", Мъжка фолклорна група „Ветерани", „Обичайните заподозрени", Гайдарски състав „Челопешки полъх", Веселин Павлов, Вокална група „Етротоника", Вокално трио „Романтика" и Етро Брас Бенд. Водещ беше любимката на малки и големи - Маги Джанаварова.

Сред гостите бе управителят на Група Геотехмин проф. дтн инж. Цоло Вутов, депутатът Марин Маринов, имаше представители на местната и централната власт, на местния бизнес, медиите и стотици граждани.