Главчев: Предложените промени в кабинета са направени в диалог с президента
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Август 2024 12:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Главчев: Предложените промени в кабинета са направени в диалог с президента

/КРОСС/ В диалог с президента са предложените промени в състава на Министерския съвет. За смяната на министъра на вътрешните работи тръгнахме оттам, че трябва да е професионалист от системата, за да не се политизира поста. Няма много желаещи в МВР, които да са на такава висока позиция, се оказа. Това заяви кандидатът за служебен премиер след разговора с Радев.

По-рано Главчев представи списъка със служебни министри пред президента. В проектокабинета „Главчев 2" има промени спрямо настоящия. Атанас Илков застава начело на МВР вместо Калин Стоянов.

Има и още две смени - МВнР ще поеме Иван Кондов, а Министерството на транспорта - Красимира Стоянова.

„Не ми хрумва даже да съвместявам повече постове, защото трябва доста време да се отделя. Виждате, че е усложнена международната обстановка, трябва си човек, който с това да се занимава. Г-н Кондов спечели моето доверие, докато ме заместваше като външен министър. Това беше и причината да го предложа", коментира премиерът във връзка с предложения за нов външен министър.

„В транспорта единственият аргумент е, че има доста сериозни проблеми в БДЖ. Имаме прекрасни отношения с всички, с които работихме досега", допълни Главчев.