Изи Кредит подкрепи автентичния „Фестивал на фолклорната носия” в Жеравна
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Август 2024 12:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Изи Кредит подкрепи автентичния „Фестивал на фолклорната носия” в Жеравна Специален „Кът за моми и ергени” посрещна младите пазители на българщината

/КРОСС/ Изи Кредит стана част от Международния фестивал на фолклорната носия в Жеравна, който за поредна година събра хиляди почитатели на българските обичаи от цял свят. Една от водещите небанкови финансови институции у нас отново застана зад традициите и културното наследство на страната ни. Със своите вече 17 издания този уникален тридневен празник, затвърждава статута си на значимо събитие в културния календар на България.

Освен с финансова подкрепа, Изи Кредит се включи и в активностите по време на фестивала. Компанията привлече стотици посетители в специалния „Кът за моми и ергени". В него под вещото ръководство на засмяната пазителка на традициите баба Дешка, станала известна от популярен телевизионен риалити формат, младите посетители имаха възможност да се запознаят с традиционните техники за плетене и създаване на разложки накити, както и да чуят интересни истории на специфичния разложки диалект. Своеобразният скок във времето даде възможност на посетителите да почувстват бита и порядките на нашите предци, живели по време на Възраждането.

„Радвам се, че Изи Кредит беше част от това значимо културно събитие, което съхранява и предава на младите поколения богатството на българските традиции.", сподели Силвия Александрова, директор "Маркетинг" в Изи Кредит. „Фестивалът на фолклорната носия в Жеравна е не само празник на нашето културно наследство, но и средище, където се раждат нови приятелства и се затвърждават ценностите, които ни обединяват като народ."

В рамките на социално отговорната си инициатива „Силата на доброто" Изи Кредит продължава да подкрепя изкуството, културата и различни активности с общественозначим характер. Този дългосрочен проект се ръководи от максимата, че доброто трябва да се споделя и има за цел да насърчава положителните промени на всички нива. Тазгодишната подкрепа на фестивала е част от мисията на компанията да допринася за запазването и популяризирането на националните ни ценности.