Срути се покривна конструкция в Нов български университет, мъж е с опасност за живота (Обновена)
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Август 2024 10:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Срути се покривна конструкция в Нов български университет, мъж е с опасност за живота (Обновена)

/КРОСС/ Инцидент е станал при ремонтни дейности в аулата на Нов български университет (НБУ) в София тази сутрин, съобщи bTV.

"24 часа" информира, че на място на изпратени два аварийно-спасителни и един пожарен автомобила с общо 13 души в тях, както и екип на Спешна помощ. Сигнал за инцидента е подаден в 9.29 часа. В аулата на университета е станало срутване. Един човек е затиснат. Спешните медици не са могли да стигнат до него, преди да разчистят отломките. БГНЕС съобщава, че върху затиснатия работник е паднала плоча.

Първоначално се съобщаваше, че затрупаният мъж е починал. Впоследствие стана ясно, че той е получил сериозни наранявания, но е жив.

Малко по-късно информира, че пострадалият е изваден от отломките и се транспортира с линейка към "Пирогов". Той е получил травматичен шок. Има и фрактури на краката. Спешните медици предполагат, че има и наранявания на вътрешните органи. Веднага на сигнала се е отзовал екип на Спешна помощ. За момента не се знае каква е причината за инцидента.

Официална информация за случая бе разпространена от пресцентъра на НБУ. От университета съобщават, че един човек е пострадал при инцидент по време на ремонтни дейности в аулата на НБУ малко преди 9.30 ч тази сутрин. Той е работник от строителната фирма, с която университетът има договор за извършването на ремонта. Бил е затиснат от срутения покрив на залата. След сигнала, подаден на тел. 112 на място се отзоваха екипи на Пожарна и аварийна безопасност, Спешна помощ и МВР. Пострадалият е открит под отломките в съзнание, след което е откаран към "Пирогов".

Няма информация за други ранени. Достъпът до мястото на инцидента е ограничен от МВР за осигуряване на безопасността на служителите. Университетът е във ваканция и няма не се провежда учебен процес, но ръководството и служителите оказват пълно съдействие на комптетентните органи.