Румен Радев: Политическата криза не е отминала
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Август 2024 12:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Румен Радев: Политическата криза не е отминала

/КРОСС/ Политическата криза не е отминала. Тя ще намери своето разрешение, когато Народното събрание успее да формира устойчиво мнозинство, което да излъчи не просто редовно, а ефективно редовно правителство. Това коментира президентът Румен Радев преди клетвата на кабинета „Главчев 2".

„Продължавам да настоявам борбата с купения и контролиран вот да бъде издигната в приоритет. Това уродливо явление изкривява вота на гражданите и дава възможност на компрометирани фигури да се домогнат до парламента, да се обличат в институционална власт и да се разпореждат със съдбата на българите. Това нагнетява отвращение и безнадеждност у хората и руши политическата система и държавността", подчерта държавният глава.

Радев коментира, че оставя настрана спекулациите „на кого принадлежи Атанас Илков". „Това ще покажат неговите действия в предизборната кампания, където МВР има голяма роля за пресичане на купения и контролиран вот. Надявам се да бъде човек не на този или онзи, а на българските граждани", подчерта президентът.