Опасност от гръмотевични бури и градушки в сряда
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Август 2024 13:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Опасност от гръмотевични бури и градушки в сряда

/КРОСС/ Днес максималните температури ще бъдат с градус-два по-ниски, в повечето райони от 30° до 35°, в София след малко над 31° следобед ще бъде не повече от 30°, по Черноморието между 27° и 31°. Вятърът ще остане от изток-североизток, слаб до умерен.

И в следобедните часове ще се задържи предимно слънчево, но отново ще има превалявания и гръмотевична дейност, главно в източната половина от страната, с по-голяма вероятност в Североизточна България, включително и по Северното Черноморие.

С очакваните главно в източната половина от страната валежи пожароопасността там утре ще намалее, но в останалите райони рискът ще остане от двете най-високи степени на риск, много висок и екстремален риск от възникване на пожари.

Утре ще бъде ветровито, а валежи и гръмотевици ще има в много райони от страната, на места временно интензивни и придружени от гръмотевици.

Предупреждение за значителни количества и опасност от градушки е обявено в Североизточна България. В тези райони и максималните температури ще бъдат едва около 25°-26°, в останалата част от страната от 29° до 34°, в София около 29°.

И в планините ще бъде много ветровито, с валежи и гръмотевични бури, на повече места в следобедните часове.

У нас в близките дни ще има райони с горещо време, но в повечето райони максималните температури ще бъдат под 30°, а в следобедните и вечерните часове на много места ще има гръмотевична дейност и валежи, на места интензивни.