Mинистър Атанас Илков: Свързан съм единствено с МВР и ще остана равноотдалечен от всички политически субекти
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Август 2024 16:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Mинистър Атанас Илков: Свързан съм единствено с МВР и ще остана равноотдалечен от всички политически субекти

/КРОСС/ Свързан съм само и единствено с Министерството на вътрешните работи повече от 37 години и такъв ще остана - равноотдалечен от всички политически субекти. Това заяви новият силов министър Атанас Илков по време на пресконференция в МВР след клетвата на новото служебно правителство.

Той обясни, че е имал покана за разговор единствено от премиера Димитър Главчев. „Никой друг не е водил разговори с мен за министър на вътрешните работи в предходните правителства. Дадох положително съгласие да участвам в това правителство като вътрешен министър", заяви Илков.

Той посочи основните приоритети, по които ще работи оттук насетне в МВР. „Най-важно - да очертаем всички приоритетни задачи оттук насетне, както и да избегнем всякакви спекулации, на които станахме свидетели и в днешния ден. Не на последно място - колегите от МВР, които изпълняват служебните си задължения, да почувстват известно успокоение, за да започнат да работят нормално", каза Илков.

„Осъзнавам отговорността, която поемам с оглавяването на МВР. Смятам, че съставът, който работи в МВР, за пореден път е доказал своя професионализъм, качества и умения. Умее да работи във всякакви условия. Убеден съм, че всичко онова, което очаква обществото, президента и премиера от нас, ще бъде изпълнено. Ще гарантираме прозрачни и честни избори и противодействие на купения вот. Друга наша основна задача е и справянето с пожарите в страната. Ще продължим да овладяваме всички кризисни ситуации с пожарите и други бедствени положения на територията на страната", посочи още Илков.

Още основни приоритети, които си поставя Вътрешното министерство, са овладяването на битовата престъпност и производството и разпространението на наркотични вещества. „Ще следя всеки един колега, който се опитва да неглижира и пренебрегва служебната си дейност", добави Илков.