Белият дом: САЩ ще защитят Израел в случай на иранско нападение
Секция: СВЯТ
28 Август 2024 09:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Белият дом: САЩ ще защитят Израел в случай на иранско нападение

/КРОСС/ САЩ ще защитят Израел в случай на иранско нападение, заяви говорителят на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Кърби, цитиран от Ройтерс и БТА. Иран - ИзраелЛошо време и претоварен вертолет причинили гибелта на бившия ирански президентТехеран обяви, че ответните действия на Иран срещу Израел може да се забавят"Хамас" и "Ислямски джихад" поеха отговорност за бомбения взрив в Тел Авив.

Пред израелския телевизионен "Канал 12" американският представител каза, че е трудно да се правят предвиждания относно евентуална иранска атака, но допълни, че Белият дом приема иранската риторика в тази насока за сериозна.

"Смятаме, че те все още са подготвени и готови да извършат атака, ако искат да го направят, поради което ние подобряване силовата си позиция в региона", каза той.

"Нашите послания към Иран са, били са и ще останат последователни. Първото послание е: Не го правете. Няма причина за ескалация. Няма причина потенциално да се започне някакъв вид регионална война. И второто послание е: Ние ще бъдем готови да защитим Израел, ако се стигне до това", каза Кърби.