Измамници събират пари от името на БЧК
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Август 2024 09:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Измамници събират пари от името на БЧК

/КРОСС/ Измамници набират средства от името на Българския червен кръст в социалните мрежи. За това предупредиха от организацията с призив хората да внимават и да подават сигнали до органите на реда, ако попаднат на такива публикации.

Опитите за измама са свързани с предоставяне на помощи от БЧК срещу закупуване на медикаменти. От Червения кръст уточняват, че не извършват комерсиална дейност в сферата на продажбата, рекламата и разпространението на лекарства и хранителни добавки.

Публикации в социалните мрежи твърди, че, ако закупим медикаменти за хипертония, ставни болки и диабет, ще получим помощи от БЧК под формата на хранителни пакети, уточни пиарът на Червения кръст Мария Игнатова. Тя допълни, че измамени хора са започнали да пристигат в офисите на БЧК, за да получат обещаната от социалните мрежи помощ.

Игнатова отбеляза, че официалната страница на Българския червен кръст във Facebook е верифицирана и има синьо тикче. Всички кампании обявяваме или там, или на страницата ни в интернет, каза още пиарът на организацията.