„Възраждане“ предлагат Виктор Папазов за еврокомисар
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Август 2024 17:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Възраждане“ предлагат Виктор Папазов за еврокомисар

/КРОСС/ Виктор Папазов е номинацията на „Възраждане" за еврокомисар. Това стана ясно на брифинг на партията. Папазов е основател на Българската Фондора Борса и беше назначен от „Възраждане" за икономически съветник.

През 1991 г. той полага основите на борсата. След приемането на Закона за Ценните книжа, фондовите борси и инвестиционните дружества през 1995, успешно реализира обединението на пет регионални фондови борси в структурата на БФБ, която се превърна в националната фoндова борса. В този пeриoд е един от инициаторите и създателите на Централен дeпозитар АД, къдeто е бил заместник-председател на съвета на директорите от 1996 до 2006 г.

Виктор Папазов е завършил Университет за Национално и Световно Стопанство със специалност Управление и планиране на народното стопанство. Завършва водеща програма Advanced Management Program на Harvard Business School - водещата програма на Harvard Business School за висши стопански ръководители, равностойна на магистърска степен. Има специализации още от Stanford University, Georgetown University, Великобритания и Япония.