Торбичка с над 400 лева в тролейбус в Стара Загора. Шофьор и контрольорка ги намериха и върнаха
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Август 2024 09:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Торбичка с над 400 лева в тролейбус в Стара Загора. Шофьор и контрольорка ги намериха и върнаха

/КРОСС/ Шофьор и кондуктор на тролейбус от градския транспорт в Стара Загора намериха торбичка с над 400 лева в превозното средство. По-късно собственикът е установен, а парите - върнати.

Случката е от вчера (28 август), като в този ден шофьорът Петър Рашев има личен празник - рожден ден.

Докато изпълнявах линия 26 към квартал „Кольо Ганчев", след спирка АПК забелязах в огледалото, че има някаква съмнителна торбичка. Изпратих контрольорката да я види и на крайната спирка установихме, че вътре има пари, разказа Петър Рашков.

Вътре в торбичката имало и лични документи.

И друг път сме намирали портмонета с пари. Винаги сме ги връщали. Не сме се замисляли да ги присвояваме, разказва контрольорката Галя Христова.

Шофьорът Петър Рашков допълва, че веднага са се свързали с ръководството и са предали торбичката с 400 лева и документите.

Междувременно човекът направил опити да открие изгубената си торбичка, но се качил да ги търси в друг тролейбус.

След кратко издирване, той бил открит по телефона, а парите и документите му били предадени в рамките на няколко часа.

Човекът беше много благодарен на хората, които са открили парите му. Вътре е имало лични документи и банкови карти. Той бил тръгнал да си върши негова лична работа. Човекът е с 92% инвалидност е бил трудно подвижен. Вероятно това е и причината торбичката с парите и документите да изпадне на седалката, обяснява инж. Георги Станчев.

Това не е първият ни случай. Радвам се, че в градския ни транспорт работят такива хора. Връщат се като изгубени документи, така и средства. Хората ще бъдат възнаградени, защото доброто трябва да се възнаграждава, коментира Радостин Танев, зам.-кмет в Стара Загора, отговарящ за транспорта.