Симпатизанти на Доган прекараха нощта пред резиденцията в „Бояна”
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Август 2024 08:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Симпатизанти на Доган прекараха нощта пред резиденцията в „Бояна” В четвъртък вечерта хора се събраха и в Росенец

/КРОСС/ Ново напрежение около ДПС. Привърженици на почетния председател Ахмед Доган прекараха нощта пред резиденцията в столичния квартал „Бояна", която е обитавана от него през последните години. Самият той не беше сградата. До ситуацията се стигна, след като вчера бившият съдружник на Ахмед Доган - Данаил Папазов, поиска той да напусне имотите в „Бояна" и край Росенец, пише NOVA.

Според привържениците на Доган в сградата са влезли непознати, а на тях самите достъпът е спрян. Те определиха това като самоуправство. Бяха категорични, че има законен път, по който да се решават подобни проблеми.

На място пристигна и полиция. Служителите на реда бяха допуснати в имота. Според събралите се пред портата, на излизане полицаите са обяснили, че хората вътре имат нужните документи, за да са там.

Поддръжници на Доган се събраха снощи и пред резиденцията в Росенец, където се намира в момента почетният председател на ДПС. Те настояха за намеса на държавата, както и да стане ясно името на нотариуса, при който бившият съдружник на Доган е извадил документи, с които сега настоявал за освобождаване на двата имота.

Пред резиденцията имаше симпатизанти от Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Варна и Кърджали.