Главчев за проблема с безводието: Няма нужда от планове за 20 години напред, тези неща стават неочаквано
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Август 2024 12:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Главчев за проблема с безводието: Няма нужда от планове за 20 години напред, тези неща стават неочаквано Според служебния премиер е нужно да се противопоставяме на бедствията, въпреки тяхната случайност

/КРОСС/ Служебният министър-председател Димитър Главчев заяви, че безводието е тема, която вълнува голяма част от българските граждани и е важно какви мерки трябва да бъдат взети, за да се облекчи проблемът.

"Ясно е, че не е от сега проблемът, но 50% загуба е абсолютно прахосничество на фона на климатичните проблеми. Министрите формират общата политика, а областните управители пренасят това по места. Координацията трябва да е бърза от управителите към кметовете, защото хората събират в понятието "държава" всички органи. Те казват, че държавата не работи и ако има прехвърляне на топката, хората си казват, че не ги интересува", каза още той.

"Най-важното е да се стигне до хората, да се опитваме да решаваме проблемите. Има такива, нерешавани с години. Видяхте кризите с пожарите и градушките, че може да стане бързо. Задължително трябва да се насочим към превенция. Има и комисия по бедствия и аварии, колкото и да са случайни събитията трябва да им се противопоставим. Нека предприемем стъпки. Няма нужда да са планове за 20 години напред - тези неща стават неочаквано", заключи Главчев.