Атракционен влак ще пътува между Горна Оряховица и Трявна в Деня на Съединението
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Август 2024 18:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Атракционен влак ще пътува между Горна Оряховица и Трявна в Деня на Съединението

/КРОСС/ БДЖ организира атракционно пътуване с влак с парен локомотив по случай Деня на Съединението между Княжество България и Източна Румелия.

Композицията ще потегли от Горна Оряховица в 09:30 ч. на 6 септември с четири вагона в посока Трявна. По маршрута си ще има две спирки в Трапезица (09:43 ч.) и Велико Търново (09:48 ч.), откъдето сдобилите се с билет също ще могат да заемат своето запазено място във влака.

Атракционната композиция ще пристигне на гарата в Трявна в 10:47 часа. Там всички желаещи ще имат достатъчно време да се разходят и да разгледат възрожденската архитектура на града - дом на популярната художествена школа по дърворезба и иконопис.

От Трявна влакът тръгва обратно към Горна Оряховица в 15:50 ч., където ще пристигне в 16:57 ч., като по маршрута са предвидени спирки във Велико Търново (16:36 ч.) и Трапезица (16:41 ч.).

Цената на билета за пътуване в двете посоки Горна Оряховица - Трявна - Горна Оряховица е 30 лв. и включва запазено място. За децата до 10-годишна възраст билетите ще бъдат на стойност 15 лв. и ще са валидни само с придружител.

Билети за атракционния влак с парен локомотив могат да бъдат закупени от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната, както и онлайн на https://bileti.bdz.bg/.