Илков: Ще бъде решено дали НСО да охранява Доган заради опасност за живота му
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Август 2024 15:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Илков: Ще бъде решено дали НСО да охранява Доган заради опасност за живота му Вътрешният министър обясни, че е получен сигнал

/КРОСС/ Вътрешният министър Атанас Илков съобщи, че в МВР вчера е постъпил сигнал, че има опасност за живота на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Очаква се по-късно днес да бъде решено дали има нужда да му бъде назначена охрана от Националната служба за охрана (НСО).

„Имаше подаден сигнал за Ахмед Доган, който беше адресиран до ДАНС и НСО, както и до МВР. Съобразно нашите компетенции бяха предприети действия, защото в сигнала се казва, че има смущаващи и притеснителна информация, обезпокояващи данни за сигурността на почетния председател на ДПС. Нямаше никаква конкретика от кого са тези данни. След подаване на сигнала обезпечихме мястото, където се намираше почетния председател и започнахме проверка. Проверката е приключила, документите са предадени на прокуратурата и днес НСО ще заседава на базата на нашите данни. Комисията по Закона за НСО ще преценява застрашен ли е Ахмед Доган и каква е тази заплаха. Има служители на охранителна фирма, които са упълномощени от собственика", коментира Илков.

Вътрешният министър добави, че МВР няма как да се меси в частен казус, но служители на полицията ще останат на място, за да се гарантира общественият ред.