Отново иззеха бойни пистолети на „Лесово“
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Август 2024 18:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Отново иззеха бойни пистолети на „Лесово“

/КРОСС/ За нов случай с турски шофьор на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Лесово", който е опитал да пренесе контрабандно 10 бойни пистолета и 15 празни пълнителя за тях, съобщиха от Окръжната прокуратура в Ямбол.

Спрямо мъжа е поискан постоянен арест.. Престъплението е осъществено на 28 август. Огнестрелните оръжия са установени от митнически служители от отдел "Борба с наркотрафика" при проверка на товарен автомобил.

Те са открити в сак с дрехи, укрит в ремарке с превозвана машина - бетон помпа. Шофьорът декларирал, че превозва машината от Турция за Германия.

Проверката е извършена в рамките на провежданата съвместна операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция "Митници", Главна дирекция "Гранична полиция", Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и Национална агенция за приходите.

Други 10 контрабандни бойни пистолета с празни пълнители бяха открити от митническите служители на ГКПП "Лесово" само преди дни. Те са били укрити в раница в хладилник с хранителни продукти в шофьорската кабина на камион. На шофьора му е наложен постоянен арест.