Момче беше блъснато от тротинетка и изоставено ранено в София
Секция: БЪЛГАРИЯ
31 Август 2024 09:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Момче беше блъснато от тротинетка и изоставено ранено в София

/КРОСС/ През изминалата седмица деветокласникът Матей беше прегазен от електрическа тротинетка посред бял ден в София. Извършителите, най-вероятно деца, избягали от мястото на инцидента. Какво е състоянието на детето и знае ли се кои са извършителите - говори майката на Матей Алексантра Левски.

Понеделник следобед Александра има среща със сина си пред работното ѝ място. Решава да му звънне, за да провери, докъде е стигнал.

„Звъннах му по телефона и не го чух него, някакъв мъж ми вдигна и ми каза, че той не може да говори, защото е претърпял инцидент", разказва Александра Левски.

Инцидентът се случва пред 6-то Районно управление в 16:50 този понеделник.

15-годишният Матей се е движил по алеята, която е за пешеходци, когато в гръб е ударен от електрическа тротинетка и изпада в безсъзнание.

След това извършителите са избягали, без да се интересуват от състоянието на раненото дете.

„Те му чупят крака, най-вероятно от болката той пада, удря си лакътя и главата и изпада в безсъзнание. Детето ми е с много тежка травма на крака, с 40 см желязо за цял живот, с два пирона", обяснява Александра Левски.

Двама младежи с тротинетка блъснаха жена във Варна, тя е с фрактура

От полицията отказаха да застанат пред нашата камера, но заявиха, че е образувано дело срещу неизвестен извършител. След разговор със свидетелите майката споделя, че най-вероятно извършителите са деца.

„И аз съм човек, и аз съм правила грешки. Трябва когато направиш грешка, да си поемеш вината. Тоест тези деца е трябвало да останат и да видят какво се е случило с моето дете", казва Александра. „Благодаря искрено и сърдечно на всички, които са помогнали на детето ми", допълва тя.

Няколко дни по-късно Матей е в съзнание. Все още е в „Пирогов" и му предстои възстановяване.

„Един месец не трябва да стъпва на крака си, не знам колко месеца ще прохожда с патерици. Учим се да ходим наново", разказва Александра.

А на същото място деца на тротинетки продължават да карат безразсъдно.