Опасен път: Ръст на катастрофите на главния път между Добринище и Гоце Делчев
Секция: БЪЛГАРИЯ
31 Август 2024 18:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Опасен път: Ръст на катастрофите на главния път между Добринище и Гоце Делчев

/КРОСС/ У нас - сериозен ръст на тежките катастрофи на главния път между Добринище и Гоце Делчев. По данни на МВР от началото на годината са станали близо 30 пътнотранспортни произшествия, а 3-ма души са изгубили живота си.

Хиляди автомобили минават ежедневно по главния път между Добринище и Гоце Делчев. Той свързва жителите на 5 общини и поема трафика от Благоевградско и Смолянско.

Най-опасна е отсечката между селата Места и Господинци.

"Състоянието на пътя е такова, че предпоставките за инциденти са много и поради натовареността на участъка тези инциденти са факт", заяви Иван Ижбехов, шофьор.

"Работата ми е свързана с шофиране и много често минавам по пътя, изключително лош участък. Има доста неравности, на места е напукан, има денивелация на някои от завоите", допълни Иван, шофьор.

През летните месеци трафикът е още по-натоварен заради туристите, тръгнали към Гърция през граничния пункт "Илинден - Ексохи".

"Хората, които идват от София, от Пловдив, не са запознати с този участък, с опасните завои и едно невнимание, лоши гуми, а да не говорим като падне дъжд, катастрофите се увеличиха страшно много", каза още експертът Велизар Летков.

Заради множеството проблеми международният път подлежи на основен ремонт. Работата по него започна преди седмица и ще продължи до юли 2027 година. Предвидено е цялостно преасфалтиране на трасето, поставяне на нова маркировка и на нови ограничителни системи.