Все още има полицаи пред имотите, обитавани от Доган
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Септември 2024 10:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Все още има полицаи пред имотите, обитавани от Доган

/КРОСС/ Тази сутрин обстановката пред резиденцията на почетния председател на ДПС Ахмед Доган в столичния квартал „Бояна" е спокойна. Полицейското присъствие обаче продължава да е засилено.

В района няма симпатизанти на Доган и членове на ДПС, както в предходните три дни, когато имаше напрежение и дори се стигна до сблъсъци в петък.

Казусът възниква в четвъртък вечерта, когато в кв. „Бояна" за първи път се събраха членове на ДПС и симпатизанти на Ахмед Доган.

Причината - представители на частна охранителна фирма са влезли в имота с пълномощно на собственика Данаил Папазов.

Той е собственик на фирмите, които притежават двата имота - единият в кв. „Бояна", а другият на „Росенец", където са летните сараи на Доган.

Хората на Ахмед Доган обаче твърдят, че имат договор за наем и на базата на него имат право да влязат вътре и да видят какво се случва с имуществото му.

В събота Данаил Папазов излезе с позиция до медиите, в която каза, че „както Ахмед Доган, така и други, свързани с него лица, нямат никакво правно основание да пребивават в имотите".

Папазов допълни, че ако хората на Доган успеят да кажат каква партийна документация има в имота, то той ще я предаде на органите на реда.

Също така той призова службите да гарантират безопасността както на неговото семейство, така и на имуществото му.