Катастрофа с жертва затвори пътя Варна-Бургас, водачът е с положителна проба за наркотици
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Септември 2024 16:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Катастрофа с жертва затвори пътя Варна-Бургас, водачът е с положителна проба за наркотици Пътната отсечка е затворена, трафикът се пренасочва по обходен маршрут

/КРОСС/ Катастрофа с жертва затвори пътя Варна-Бургас. Шофьорът, причинил инцидента, е с положителна проба за метамфетамин.

Катастрофата е станала около 13:49 часа в района след Ханска шатра. Автомобил с варненска регистрация, управляван от 39-годишен германски гражданин, удря на ляв завой в посока Бургас навлиза в насрещното платно. Удря се челно е кола с пловдивска регистрация, управлявана от 32-годишна жена от Карлово. В превозното средство с нея са били и двамата ѝ родители. На място загива 67-годишната майка на водачката, а 66-годишният ѝ баща е с натъртвания.

И двамата водачи са тествани за употреба на алкохол и наркотици. Втората проба за на германския гражданин била положителна за употреба на метамфетамин.

Пътната отсечка е затворена за оглед и до преместването на катастрофиралите автомобили, както и за почистване на пътното платно. Трафикът е пренасочен по алтернативен маршрут през „Дюлински" проход. МПС-тата над 3,5 т. изчакват на място.