Полицаи отнеха шофьорската книжа на мъж, защото е невалидна, след като била преиздадена в чужбина
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Септември 2024 10:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Полицаи отнеха шофьорската книжа на мъж, защото е невалидна, след като била преиздадена в чужбина

/КРОСС/ Полицаи отнеха шофьорската книжа на мъж, защото е невалидна, след като била преиздадена в чужбина. След проверка в системата се оказало, че документът е подновен в Австрия. Мъжът е категоричен, че никога не е посещавал страната и не е минавал транзит през нея, но въпреки това останал без книжка и не само. Полицаите свалили и регистрационните табели на колата на потърпевшия. Заедно с него пътували съпругата му двете му деца. В ефира на „Здравей, България" потърпевшият подчерта, че документът му за правоуправление е издаден през ноември 2021 г. Оттогава той е пътувал с него дори в чужбина.

На 18 август тази година Стилиян Христов бил спрян за проверка след извършено от него нарушение. Оказало се, че свидетелството за управление на МПС е невалиден. За щастие, по време на проверката били близо до дома си. Оттогава мъжът няма информация по своя казус, но е внесъл възражение в КАТ.

Оказва се, че има друг мъж със същите имена и дата на раждане като потърпевшия. Той е този, който е подал документи за издаване на книжка в Австрия. След като установили това, от полицията се обадили на Стилиян Христов и поднесли своите извинения. Поканили го да си вземе книжката в удобно за него време.

Нова телевизия, „Здравей, България"