Военната академия „Г. С. Раковски” открива новата учебна 2024-2025 година
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Септември 2024 14:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Военната академия „Г. С. Раковски” открива новата учебна 2024-2025 година

/КРОСС/ Министърът на отбраната Атанас Запрянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще открият новата академична учебна 2024/2025 година за слушатели във Военната академия „Г. С. Раковски" утре, 3 септември.

Ритуалът по откриването на учебната година ще започне в 10:00 ч. в района на Академията, където след приемане на строя, свещенослужители от Българската православна църква ще отслужат тържествен водосвет за здраве и благоденствие. По традиция в зала „Тържествена" министърът на отбраната и началникът на отбраната ще изнесат първите академични лекции.

Военната академия посреща слушатели в две магистърски специалности - „Стратегическо ръководство на отбраната и въоръжените сили" от професионално направление „Военно дело" на факултет „Национална сигурност и отбрана" и „Организация и управление на военни формирования на оперативно ниво" от професионално направление „Военно дело" на факултет „Командно-щабен". Тази година сред обучаемите и в двете специалности има офицери от Република Северна Македония.

Уважаеми колеги,
Акредитираните представители на медиите ще бъдат допускани в района на Военната академия на 3 септември 2024 г. от 9:30 ч, след представяне на лична и журналистическа карта.