Капитан I ранг Борислав Великов е новият командир на Военноморската база във Варна
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Септември 2024 15:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Капитан I ранг Борислав Великов е новият командир на Военноморската база във Варна

/КРОСС/ Капитан I ранг Борислав Великов е новият командир на Военноморската база във Варна, съобщиха от Адмиралтейството в крайморския град.

Военният ритуал за сдаване и приемане на длъжността бе уважен от командира на бойния флот контраадмирал Кирил Михайлов, заместник-командира на Флотилия бойни и спомагателни кораби капитан І ранг Павлин Петков, командира на Военноморска база Бургас капитан І ранг Петър Петров, о.з. флотилен адмирал Коста Андреев, офицери от Щаба на Военноморските сили и командири на военни формирования, дислоцирани във Военноморска база Варна.

На церемонията бе обявена заповед на началника на отбраната за назначаване на капитан І ранг Борислав Великов за командир на военно формирование 32140-Варна.

От името на личния състав на Военноморска база Варна капитан І ранг Великов изказа своята признателност и благодарност на досегашния командир на формированието капитан I ранг Костадин Димитров за неговата досегашна служба и му поднесе почетен плакет.

Припомняме, че в интервю за БТА за празника на флота командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов съобщи, че е необходим ремонт на пристанищната инфраструктура на Военноморската база във Варна, както и удълбочаване на акваторията ѝ. Вече е изработен инвестиционен проект, за който предстои да бъде издадено разрешение за строеж от министъра на отбраната.

В него се предвижда удълбочаване на оперативната акватория, ремонт на кейови места и изграждане на допълнителни причали, ремонт и доизграждане на участък „Водолазна база", брегоукрепване и други дейности. След като бъде издадено разрешението за строеж, ще бъде избран изпълнител.