Младеж без книжка помете паркирани коли в Асеновград
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Септември 2024 08:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Младеж без книжка помете паркирани коли в Асеновград

/КРОСС/ Нов абсурден случай на безразсъдно шофиране на пътя. Случката е от Асеновград. 18-годишен младеж без книжка помля 4 паркирани автомобила и избяга от местопроизшествието. Катастрофата става в ранните часове във вторник на бул. „Княгиня Евдокия".

Малко по-късно тийнейджърът се върнал с майка си, която, според публикации в социалните мрежи, била известна. Кадри показват, че на място има и полиция, а младежът е задържан. В бързината неправоспособният водач изоставил и приятелката си.

В нощта на инцидента Халил Исмаил и съпругата му се върнали от път. Около 2:30 часа през нощта те разтоварили куфарите си и се прибрали. 15 минути след това чули ударите. „Разминахме се на косъм, щеше и нас да помете", коментира потърпевшият. По думите му явно шофьорът се е движил с много висока скорост, за да причини толкова щети по другите превозни средства.

След като неправоспособният водач избягал от местопроизшествието, Халил и негов съсед тръгнали след извършителя. Намерили го на няколко преки. „Колката беше изоставена. В нея имаше момиче, което беше босо и плачеше. Дойдоха нейни приятели да я утешават. След около 40 минути момчето дойде с майка си да даде обяснение пред органите на реда. Каза, че се изплашил и затова избягал", каза още собственикът на една от ударените коли.

От полицията съобщиха за NOVA, че водачът е санкциониран с актове, колата е дерегистрирана, а пробите му за алкохол и наркотици са дали отрицателни резултати.