Илхан Андай: Ахмед Доган е далеч от сараите, като се намира в база на Рамадан Аталай в Пампорово
Секция: Коментари
04 Септември 2024 08:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Илхан Андай: Ахмед Доган е далеч от сараите, като се намира в база на Рамадан Аталай в Пампорово

/КРОСС/ Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е далеч от сараите, като се намира в база на Рамадан Аталай в Пампорово. Това заяви пред BTV „Тази сутрин" собственикът на сайта "Родопи24" Илхан Андай. Добави, че въпросният имот е собственост на фирми, вероятно регистрирани в офшорни зони, но хората го знаят като имот на семейство Аталай.

Припомни, че имотът е попадал в полезрението на прокуратурата, в периода когато земеделски министър беше Мирослав Найденов, оповестил за заменки, правени на принципа „кон за кокошка". По думите на Андай хората на Делян Пеевски са знаели къде е Доган, тъй като „и в двата лагера има агенти".

Андай заяви, че Доган е в крах като бизнесмен, парите са свършили и затова има нервност и у Данаил Папазов, с когото доскоро бяха съдружници в ТЕЦ Варна.

По думите на Андай е важно властите да установят откъде са парите, с които са построени сараите, обитавани от Доган, тъй като това е порочна схема за усвояване на пари през властта. Добави, че кръг от бизнесмени е имал по-лесен достъп до сараите от партийните активисти. Темите вътре пък били свързани с пари, а не с етнос и политика. Данаил Папазов пък сега си взимал собствеността.

Въпреки че през целия разговор Андай говореше срещу крилото на Ахмед Доган в ДПС, той заяви, че е виждал Делян Пеевски веднъж - в Кърджали преди предпоследните избори. Говорили си 2 минути. Веднъж виждал и Ахмед Доган - при посещение в Турция, когато разбрал, че в страната искат ДПС начело с друг лидер.