Слънчево време до обяд, а след обяд валежи и гръмотевици
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Септември 2024 09:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Слънчево време до обяд, а след обяд валежи и гръмотевици

/КРОСС/ Ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развие купеста облачност и на отделни места в планинските и източните райони ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа слаб и умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°, в София - около 31°.

По Черноморието преди обяд ще бъде слънчево. След обяд по-значителни временни увеличения на облачността ще има над северното крайбрежие, където на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от североизток-изток. Максималните температури ще бъдат между 26° и 29°. Температурата на морската вода е от 25° до 27°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. След обяд ще има временни увеличения на купестата облачност, но само на изолирани места в Рило-Родопската област и Стара планина ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра - около 16°.

До края на седмицата над по-голямата част от страната сутрин ще бъде предимно слънчево. В часовете около и след обяд, както и до полунощ, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места, в четвъртък главно в планините и планинските райони, от петък до неделя - на повече места в Западна и Централна България, ще има краткотрайни валежи, в отделни райони с гръмотевици. Температурите постепенно ще се понижават.